MIN HISTORIE

FRA SYG TIL RASK, FRA USUND TIL SUND OG SÅ FRA SUND TILBAGE TIL TOPPRÆSTATION

Jeg vil gerne dele min egen helbredshistorie med dig.

Ikke fordi det skal være en lang tåreperser, ikke fordi du skal have medlidenhed med mig, men fordi det forhåbentlig kan være en kilde til inspiration, viden og information.

Og fordi jeg ganske udemærket ved, hvordan det føles, når man ikke har den energi, sundhed, glæde og vitalitet, som man ønsker og synes man fortjener.

Hvis du synes, at det mangler – sundhed, energi, vitalitet og glæde – og at det egentlig er meget urimeligt, at du ikke har den sundhed, glæde, energi og vitalitet, du fortjener, så kender jeg ganske udemærket til følelsen.

Og føler du, at det er svært at komme i gang med eller at fastholde ændringer i kost, motion og livsstil?

Synes du det er svært at navigere rundt i, hvordan og hvad man skal gøre, for at få energien, sundhede og vitaliteten?

At det er lidt uoverskueligt at finde hoved og hale i, hvad du skal gøre og hvad der ikke er hold i?

Det kender jeg godt til, for jeg har prøvet at være der.

Nu er jeg kommet et godt stykke videre, men det har også taget mig alle årene siden 1997 at finde den rette vej med kost, ernæring, træning og sundhed.

Og at finde den vej, der på ingen måde kræver at jeg forsager velsmag, nydelse, glæde og fornøjelse.

Måske kan du bruge noget af min dyrtkøbte visdom og læring til noget, uden selv at skulle betale helt så meget på sundheds- og vitalitetskontoen i dyre og hårde lærepenge.

Og efter sådan en omgang (hele historien får du nedenfor, hvis du gider at læse den), er jeg virkelig passioneret om det jeg gør: At inspirere dig og andre til at få al den glæde, energi, nydelse, vitalitet og sundhed, du (og de) fortjener.

NU ER JEG BLEVET SUND IGEN!

I dag er jeg atter sund, stærk og vital.

Jeg har ret meget energi og overskud.

Jeg træner hårdt de fleste af ugens dage (men det er intelligent træning og altid på dagsformen, så det er alt fra 10 til 75 minutter alt efter tid, energi og humør), fordi jeg nyder det, fordi jeg kan og fordi det er ret vigtigt både for min fysiske sundhed og for mit mentale velvære og mit energiniveau.

FÅ MIN HJÆLP TIL AT GÅ FRA SUND TIL TOPPRÆSTATION

Min kampvægt ligger på 103-105 kg, alt efter hvornår på døgnet jeg vejer mig og alt efter, om det er midt i en ferie med lidt mere champagne og virkelig god is, eller i en af de perioder, hvor træning og mad går op i en højere enighed.

(Og den kunne også være 5-6 kg lavere, men jeg er ikke forhippet på at have en sixpack, men på at være sund, have det godt og have et nydelsesfuldt forhold til mad.)

Jeg er klar i hovedet, har en virkelig god koncentration og er generelt glad i låget.

Jeg har en krop og et sind, der hovedsageligt er en fornøjelse at være i.

EN KROP OG ET SIND DER VIRKER.

Faktisk er jeg ret glad for livet, som det er nu, hvor jeg atter har ressourcerne til at forfølge min mission i livet, der som sagt er at give dig (og så mange andre mennesker som overhovedet muligt) viden, inspiration og redskaber til at opnå al den glæde, vitalitet, energi og sundhed, du fortjener.

At gøre det i form af opskrifter, selvforståelse om hvordan kroppen virker, ideer til træning, redskaber til ro og afstressning og viden.

Men sådan har det ikke altid været.

Jeg har været ret så syg, men har været heldig nok til at finde ud af, hvordan jeg bogstavelig talt kunne spise og leve mig rask ved at ændre min kost, ændre min træning, forbedre min næringstilstand både med kosten og meget målrettet brug af kosttilskud og ved hjælpe af meget målrettet brug af medicin.

FÅ MIN HJÆLP TIL AT GÅ FRA SYG TIL RASK

FÅ MIN HJÆLP TIL AT GÅ FRA USUND TIL SUND

DA JEG BLEV SYG

Lige omkring 19-års alderen blev jeg meget syg.

Jeg var egentlig midt i set sabbatår her i Danmark, inden jeg skulle videre til England for at læse.

Mange år med tiltagende fordøjelsesproblemer kulminerede, så jeg endte med at gå fra at have irritabel tyktarm til at have kronisk tarmbetændelse.

Tænk smerter, diarre hele tiden, blod i afføringen, slim, alt for meget luft i maven og tarmene, uro og ubehag hele tiden…lidt som en Salmonella infektion der aldrig rigtig stopper.

Jeg havde vilde symptomer fra mit nervesystem og det var meget kraftigere symptomer og gener fra højre side end fra venstre side, så nogle gange føltes min krop splittet i to.

Min balanceevne var forstyrret  – det føltes som om jeg stod på en båd der gyngede og det føltes værre i højre side end venstre side.

Jeg havde føleforstyrrelser, så hele min højre side af kroppen var hypersensitiv overfor alle sanseindtryk. Berøring føltes til tider som at blive kradset med sandpapir. Varme kunne føles brændende og en kold brise eller koldt vand som forfrysninger.

Min hørelse var oversensitiv, så høje lyde kunne føles, som om nogen skreg mig ind i øret.

Og mine øjne var så lysfølsomme, at jeg måtte gå med solbriller selv indenfor og om aftenen. Og til tider kunne mit højre øje slet ikke fokusere.

Jeg havde periodiske smerter i mine led, der kunne hæve, men næste altid gjorde ondt, uanset om de var hævede eller ej.

Og mine muskler og alt mit bindevæv var konstant ømt og smertende som i fibromyalgi.

Jeg led af meget voldsom træthed, så jeg ikke havde hverken fysisk eller mental energi til at gøre ret meget, som man ser det i kronisk træthedssyndrom.

Og jeg havde også forhøjede levertal i perioder, så det lignede en atypisk leverbetændelse.

Og jeg var nede på 63 kg fra en vægt på 95-95 kg som teenager, hvor jeg dyrkede elitesport.

63 kg er alt, alt for lavt for mig.

Og der var ikke så meget hjælp at få på de mange forskellige hospitalsafdelinger, jeg blev indlagt på igen og atter igen.

Jeg blev udskrevet flere gange med ordene "kom tilbage når du får det værre, så må vi i det mindste lave noget akut krise-management, såsom at give dig en rullator, hvis du ikke kan holde balancen eller overveje at fjerne din tyktarm, hvis tarmbetændelsen bliver alt for voldsom".

Til sidst fik jeg nok og valgte, at jeg selv måtte gøre noget.

For jeg tænkte, at snart kommer jeg ind i en ambulance, men vil så forlade hospitalet i en kiste.

(OG DETTE SKAL IKKE LÆSES SOM EN GANG BROK OVER SUNDHEDSVÆSNET, FOR MINE SYGDOMME OG GRUNDENE TIL DEM, VAR ALT ANDET END LIGE UD AF LANDEVEJEN.)

HER FORTÆLLER JEG MIN HISTORIE FRA SYG TIL RASK OG SÅ FRA SUND TIL TOPPRÆSTATION

HER BLIVER JEG INTERVIEWET OM MIN HELBREDSHISTORIE I "NIIA BLOCH OG GÆSTER"